به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حسن ابوالقاسمی دبیر علمی چهارمین همایش سلامت معنوی، امروز در مراسم افتتاحیه این همایش که به همت فرهنگستان علوم پزشکی کشور در قم در حال برگزاری است، با اشاره به وصول 120 مقاله به دبیرخانه همایش گفت: این همایش مورد استقبال علاقهمندان به عرصه سلامت و معنویت قرار گرفته است.
وی افزود: پس از برگزاری دو همایش اول در تهران، تصمیم بر این گرفته شد که این همایش در کانون تولید فکر دینی یعنی حوزه علمیه قم برگزار شود و به همین این همایش در قم برگزار میشود.
دبیرعلمی چهارمین همایش سلامت معنوی بیان کرد: وظیفه پزشکان تنها طبابت و درمان نیست، بلکه وظیفه اصلی آنها، حفظ سلامت جامعه است و یکی از مهمترین ابزارهای حفظ سلامت، مباحث روانی و معنوی است .
وی گفت: پزشکان با بخش عظیمی از جامعه سروکار دارند و به همین خاطر باید در زمینه سلامت معنوی نیز فعال باشند؛ اگر این عرصه یعنی سلامت روانی و معنوی جامعه تامین شود، قطعا حل مشکلات جسمی نیز بسیار آسانتر خواهد بود.
ابوالقاسمی بیان کرد: پزشکان و فعالان عرصه سلامت جامعه باید موضوعات مرتبط به سلامت معنوی را فرا بگیرند و به مردم نیز آموزش دهند؛ در همین رابطه باید هر روز خود را با مبانی جدید این علوم تطیبق دهند.
وی گفت: در عرصه سلامت معنوی باید با کسانی که در این موضوع مهارت دارند تماس گرفته و با آنها ارتباط داشت؛ به همین دلیل کانون این تولید علم و فکر که حوزه علمیه است در این عرصه موضوعیت اصلی را دارد.
ابوالقاسمی بیان کرد: در عرصه سلامت معنوی منابع کثیری در عرصه دین وجود دارد که از جمله آنها میتوان به خلاصه الحکمه اشاره کرد که در فصل اخلاق 22 اصل اخلاقی پیرامون بحث اخلاق و سلامت بیان شده است.
وی در پایان بر لزوم تسریع حضور دروس مرتبط به سلامت معنوی در دروس پزشکی تاکید کرد.
حوزه/ دبیر همایش سلامت معنوی بر لزوم ارتباط هرچه بیشتر با حوزه برای تدوین الگوی سلامت معنوی تاکید کرد.
اخبار مرتبط
-
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور مطرح کرد:
برای تحقق سلامت معنوی نیازمند حوزویان هستیم
حوزه/ امروزه متاسفانه بیشترین بودجه ها صرف درمان می شود، ولی هنوز برای پیشگیری در کل جامعه اقدامی جدی انجام نشده است.
-
مدیر حوزه های علمیه مطرح کرد:
چهار راه حل برای رسیدن به سلامت معنوی در جامعه
حوزه/ عضو شورای عالی حوزه های علمیه با بیان این که سلامت معنوی باید در جامعه و حوزه سامان یابد گفت: تئوری پایه این مباحث در حوزه وجوددارد برای رسیدن به…
-
آیت الله غروی در همایش سلامت معنوی:
مفهوم معنویت در اسلام با غرب متفاوت است
حوزه/ عضو شورای عالی حوزه های علمیه مفهوم الهی بودن را از مهمترین مشخصه های معنویت گرایی اسلامی دانست که در مفهوم غربی آن به چشم نمی خورد.
-
دکتر مرندی:
برای تعریف سلامت معنوی نیازمند حوزه های علمیه هستیم/ سلامت معنوی غربی خدامحورانه نیست
حوزه/ رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: امروزه ابزارهای مختلفی در عرصه سلامت معنویت در اختیار داریم که همه آنها تولید غربیها است، ولی ما باید با اتصال…
-
تصاویر/ چهارمین همایش ملی سلامت معنوی
عکس: عباس فرامرزی
-
حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا:
دانشجویان پزشکی باید با فلسفه دینی به مفهوم سلامت نگاه کنند
حوزه/ عضو هیات علمی پژوهشگاه حوزه ودانشگاه گفت: وقتی دانشجویی را از فضای معنوی و تاریخی خود وارد نظام معرفتی می کنیم که تعریف آن از علم تفسیری دنیوی…
-
حجت الاسلام و المسلمین مصباح یزدی:
معنویت عنصری عینی است نه ذهنی
حوزه/ تعریف گذشته از منظر ما درست نیست، زیرا معنویت مبتنی بر یک سری نیازهای متعالی واقعی در وجود انسان است و این تعریف همان تعریفی است که در اسلام وجود…
-
معاون فرهنگستان علوم پزشکی:
سلامت معنوی باید به شکل آکادمیک در کشور نهادینه شود
حوزه/ باید نگاه آکادمیک و بهرهگیری از آموزش معنوی به عنوان درس در میان دروس دانشکدههای پزشکی و سایر رشتههای پزشکی از جانب وزارت بهداشت گنجانده شود.
-
دبیر همایش سلامت معنوی خبرداد:
ارسال ۱۲۰مقاله به دبیرخانه همایش سلامت معنوی در قم
حوزه/ دبیر همایش سلامت معنوی بر لزوم ارتباط هرچه بیشتر با حوزه برای تدوین الگوی سلامت معنوی تاکید کرد.
-
قائم مقام وزیربهداشت:
روحانیون نقش بی بدیل در توسعه عرصه سلامت جامعه دارند
حوزه/ قائم مقام وزیر بهداشت بر لزوم تاثیرگذاری و نقش ویژه روحانیون در عرصه سلامت درمانی کشور تاکید کرد.
-
دکتر مرندی:
نماز، زیربنای سلامت معنوی است
حوزه/ رئیس فرهنگستان علوم پزشکی نماز را زیربنای سلامت معنوی دانست و گفت: باید کاری کرد که شرایط آسیب زای فرهنگی وجود نداشته باشد و شرایط مناسب را برای…
نظر شما